úterý 29. března 2016

Když potká sob soba, tak maj radost oba...

Moje oblíbená říkanka, která mi často vytane na mysli, když potkám své nejbližší kamarády. Nedávno jsem si ale připomněla, že s hraním to funguje úplně stejně.

Ve svém okolí mám naštěstí dostatek hudebních integrátorů - takhle já nazývám lidi, kteří rádi a umně dávají dohromady hudebníky ke společnému hraní. Kromě They, o které jsem psala posledně, je skvělým integrátorem i Jindra. Jednou mi jako blesk z čistého internetového nebe na mailu přistála zpráva od Jindry, která byla adresovaná mně a jakési Evě:

"Haló, haló, seznamka se hlásí!

Byla by tu nějaká cellistka? Byla by tu nějaká harmonikářka? Co by si chtěli zahrát nějaké písničky? Co třeba Ej lásko, lásko? Nebo Široký hluboký? Že to zrovna obě trénují? To je ale náhoda!

Jindra dohazovač :-)"


Uznejte - není to krásná manipulace, která člověku opravdu donutí se najednou usmívat? Na mě to tak teda fakt fungovalo.

Jenže, já i Eva jsme byly tou dobou dost zavalené prací a tak samotná odpověď na mail na sebe nechala asi 2 týdny čekat. Nicméně jsme se po nějaké době opravdu sešly a poté, co jsme trochu probrali Jindru a jeho manipulační schopnosti jsme se vrhly na hraní.

Evča je strašně milá, usměvavá a trpělivá harmonikářka. Navíc se zdá, že moje intonační nepřesnosti a neschopnost poučit se ze svých chyb a při dalším pokusu opravit dříve zahranou nesprávnost, ji nepřivádí k zoufalství. A to člověka povzbudí k dalšímu pokusu. A tak jsme přehrály několik písniček, vytyčily si další cíle do budoucna (challenges) a domluvily se, že se budeme čas od času scházet. (Jo a taky jsme si na chvilku vyměnily nástroje, což bylo taky super! Zkoušeli jste někdy zahrát pár tónů na harmoniku? Povím vám, má to sílu, i když to třeba úplně neladí.)

Co jsme zvládly a co příště dotáhnem...

Víte, jak ta úvodní říkanka pokračuje? Když se potkaj tři sobi, tak se radost násobí. V životě to funguje, to mám ověřeno. Je to tak i v muzice? Třeba to budu moct někdy vyzkoušet. Teď si ale myslím, že bych se ve stádu tří sobů ztratila a tak se moc těším na další hraní s Evčou.

Žádné komentáře:

Okomentovat